Intrebari Frecvente

1. Cât durează o sedinţă?

O sedinţă de pian, tobe sau canto durează o oră, cu precizarea că se lucrează doar individual.
În cazul sedinţelor de chitară, acestea durează fie 1 oră – individual, fie 1 oră şi jumătate – grupă.

2. La ce se referă termenul „grupă“?

Minim 2, maxim 4 elevi compatibili atât din punct de vedere al vârstei cât si d.p.d.v. al capacitătii de asimilare a noţiunilor predate.

3. Există limită de vârstă pentru a învăta să canţi la un instrument în cadrul scolii de muzică NextStar?

Doar limită de vârstă inferioară. Recomandam ca un copil să înceapă serios cursurile de pian undeva în jurul vârstei de 5 ani, cele de chitară la 7-9 în functie de dezvoltarea fizică si psihică a fiecărui elev în parte, tobe la 7 iar canto la 5. Este foarte important ca un copil să fie suficient de bine dezvoltat din toate punctele de vedere pentru a putea stăpânii cu succes un instrument. Muzica este frumoasă dar nu este foarte usoară, trebuie învățată, repetată, sunt necesare vointa si perseverenta. Dacă începe prea devreme există riscul ca un copil să capete aversiune pentru instrumentul adoptat, şi chiar nu ne dorim acest lucru; studierea muzicii trebuie să fie o plăcere.

4. Care este programul cursurilor?

În urma înscrierii fiecare copil ne transmite programul disponibil pentru frecventarea cursurilor dorite. Încercăm pe cât posibil să ne mulăm pe programul acestora astfel încât toată lumea să fie pe deplin multumită.

5. În ce constă testul dat înaintea înscrierii?

Testul dat înaintea înscrierii este practic o testare a aptitudinilor native necesare pentru studierea muzicii.(Ritm, Auz si Instrument). Nu este necesară o pregătire anterioară.

6. Când se achită taxa de curs?

La începutul celor 8 lectii de curs.

7. Se pot face cursuri şi doar o dată pe săptămână?

Da, dar nu recomandăm -mai ales la început- procesul de învătare este mult mai lent iar pauza prea mare dintre sedinţe se face simţită. Taxa cursului în acest caz este de 300Ron/lună/ 4 sedinte.