1. Cât dureaza o sedinta?
O sedinta de pian, tobe sau canto dureaza o ora, cu precizarea ca se lucreaza doar individual.
În cazul sedintelor de chitara, acestea dureaza fie 1 ora – individual, fie 1 ora si jumatate – grupa.

2. La ce se refera termenul „grupa“?
Minim 2, maxim 4 elevi compatibili atât din punct de vedere al vârstei cât si d.p.d.v. al capacitatii de asimilare a notiunilor predate.

3. Exista limita de vârsta pentru a învata sa canti la un instrument în cadrul scolii de muzica NextStar?
Doar limita de vârsta inferioara. Recomandam ca un copil sa înceapa serios cursurile de pian undeva în jurul vârstei de 5 ani, cele de chitara la 7-9 în functie de dezvoltarea fizica si psihica a fiecarui elev în parte, tobe la 7. Este foarte important ca un copil sa fie suficient de bine dezvoltat din toate punctele de vedere pentru a putea stapânii cu succes un instrument. Muzica este frumoasa dar nu este foarte usoara, trebuie înva?ata, repetata, sunt necesare vointa si perseverenta. Daca începe prea devreme exista riscul ca un copil sa capete aversiune pentru instrumentul adoptat, si chiar nu ne dorim acest lucru; studierea muzicii trebuie sa fie o placere.

4. Care este programul cursurilor?
În urma înscrierii fiecare copil ne transmite programul disponibil pentru frecventarea cursurilor dorite. Încercam pe cât posibil sa ne mulam pe programul acestora astfel încât toata lumea sa fie pe deplin multumita.

5. În ce consta testul dat înaintea înscrierii?
Testul dat înaintea înscrierii este practic o testare a aptitudinilor native necesare pentru studierea muzicii.(Ritm, Auz si Instrument). Nu este necesara o pregatire anterioara.

6. Când se achita taxa de curs?
La începutul celor 8 lectii de curs.

7. Se pot face cursuri si doar o data pe saptamâna?
Da, dar nu recomandam -mai ales la început- procesul de învatare este mult mai lent iar pauza prea mare dintre sedinte se face simtita. Taxa cursului în acest caz este de 300Ron/luna/ 4 sedinte.